Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.
Lärarrummet

Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.
Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.
Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.
Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.
Se video med Alex

Alicia började dansa på Lidingö Danscenter vid 5 års ålder och började då med knattedans. Därefter har hon dansat allt från mix, street, jazz och disco. Idag dansar Alicia på de mest avancerade nivåerna på dansskolan.
Jag älskar att dansa och den glädjen vill jag sprida till eleverna. Jag hoppas att eleverna ska längta lika mycket till danslektionen som jag gör. Dansen ska vara kopplad till glädje och ett ställe där man kan känna sig trygg och utvecklas.

Alma började dansa balett som 4-åring hemma i Karlstad och flyttade till Stockholm år 2015 för att gå på kungliga svenska balettskolans moderna yrkedansarlinje. I juni 2018 gick hon ur skolan med en bred och professionell dansutbildning i ryggen och har sedan dess tagit sig ann rollen som både dansare, danslärare och koreografassistent.
Alma är en riktig glädjespridare med mycket energi. Hon gillar att få sina elever att upptäcka sin kropp och rörelser på ett kreativt och engagerat sätt. Hon lyckas alltid se alla sina elever och bemöter dem med glädje och värme. 

Amanda tog sina första danssteg vid 4 års ålder och fastnade snabbt. På Lidingö Dans Center har hon lärt sig allt från street till modernt. 
Dans betyder otroligt mycket för mig. Det är ett verktyg som hjälper mig att utrycka min åsikter och låter mig vara mig själv. En rättvis introduktion till dans som barn är viktigt för vilja fortsätta utforska dansglädjen och dansen värld. Därför strävar jag efter att varenda en av mina elever ska tycka det är roligt och lärorikt att komma på mina lektioner. Tillsammans med skratt, dans och gemenskap vill jag att eleverna ska tycka att dansen är veckans höjdpunkt. 

Amanda började med dans för första gången när hon var 3 år gammal och har inte slutat sen dess. Hon har dansat alla möjliga stilar så som Street, Mix, Jazz, Contemporary, Specialen och Commercial.
Jag har varit hjälplärare i ett år och älskar att undervisa. Jag vill visa glädjen och kärleken till dansen för mina elever, och att ge dem möjligheten att få uttrycka sig och sina känslor. Att få skapa och undervisa mina egna koreografier är en dröm som går i uppfyllelse. 
På mina kommer fokus ligga på att ha kul, testa nya saker samt att lära sig stilar och teknisk utveckling. Jag är så taggad på att få dela med mig av min kärlek för dans med mina elever!


Anja började dansa på Lidingö Danscenter vid 6 års åldern. Hon har dansat olika stilar så som Mix, Commercial, Jazz och även Disco som hon har tävlat i under många år. Anja har stor vana att jobba med barn som både sim-och danslärare. Just nu går hon i de högsta grupperna på dansskolan och är redo att dela med sig av sin dansglädje till sina elever.

Annie började dansa sina första steg vid 5 års ålder och började sedan på Lidingö Danscenter när hon var 7 år gammal där hon fortfarande dansar idag. Hon har dansat på dansskolans allra högsta nivåer under många år och testat på många olika dansstilar. Annie är även gammal elitgymnast från GT Vikingarna och har tränat yngre gymnaster i flera år.

Annie tillsammans med hennes danskompani LidingöDanceCompany (LDC) har bl.a vunnit Danskarusellen 2016, uppträtt på festivaler, varit mellanakter i danstävlingar och varit med i Talang Sverige 2018.

Camilla1
Camilla är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan och har en kandidatexamen i danspedagogik (med inriktning street). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje, 2007-2008, och Danscenters ettåriga yrkeslinje, 2006-2007. Har undervisat sedan 2004 och jobbat både som dansare och koreograf i olika sammanhang. Hon är en av initiativtagarna till dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Sedan 2010 arbetar hon aktivt som dansande koreograf i kollektivet och har uppträtt bl a på Urban Connection, Dansens Hus i Stockholm och på en mängd festivaler runt om i Europa.
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och känsla i dansen. Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kroppen som klarar av fysiska utmaningar. Jag gillar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet. Förbered dig på en kul, svettig och utmanade termin!
carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).
Daniel började dansa som 6-åring, och har efter det skaffat sig många års erfarenhet av tävlingsdansstilar som pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street. 
Han har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, och är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. 
Som medlem i SDO med domarkompetens, är Daniel en aktiv domare på nationel nivå. 
Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla:
IDO – International Dance Organization, 
NDF – Norges DanselärerForbund, 
ADFP – Association of dance freestyle Proffesionals UK, 
och även instruktörlicenser i Zumba gold och atamic. 
Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, Bla: 
Samson –  Ryssland 2020.
SDL SM i dans – 2019 Västerås.
IDO Disco EM – 2017 Minsk. 
IDO Disco VM – 2016 Örebro.
Dance Masters – 2016 Makedonien.
KPF – Serbien 2015-2018.
Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018.
Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/ utbildare och föreläsare Både nationellt och internationellt på kongresser och föreläsningar inom dansen.
Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames, och bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé. 
På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! 
Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen. 

image2

Elias Nordin har dansat sedan tre års ålder. På just Lidingö Danscenter började han när han hade fyllt 6. Genom åren har han avancerat genom dansskolans olika nivåer, och han gjort detta inom i princip alla stilar. Han har jobbat tre terminer som hjälplärare i Knattestreet, och han har även praktiserat som lärarassistent i den högre nivån Förberedande Specialen. Elias har också erfarenhet inom gymnastik där han har tränat i KFUMs ungdoms-elittrupp.
Det jag främst vill som danslärare är att nå fram till eleverna. Jag vill dansa med dem både individuellt och i grupp för att hitta utvecklingspunkter att jobba på. Mitt mål är att varje elev ska tycka att det är roligt att dansa, och att alla ska känna att de får någon slags utmaning och därmed något att jobba för. Dansglädjen och kämparglöden är nämligen det jag skulle säga har varit viktigast för min personliga utveckling som dansare, och därför vill jag försöka inspirera så många unga dansare som möjligt.

Se Elias med knattar från våravslutningen 2016

Jag började min dansbana på Lidingö Danscenter för 20 år sedan. Den glädje och inspiration som dansen har gett mig har därefter följt mig i hela min karriär. Om man inte har roligt när man dansar blir man heller ingen bra dansare, därför vill jag skapa en positiv stämning där alla har kul och uppmuntrar varandra. Vi kommer dansa Street Dance med influenser av Hip hop, New style, House och Funk. Klasserna kommer vara intensiva, svettiga, kul och med mycket bra musik och känsla!

elin1elin3

 
Emma började dansa när hon var 5 år på Lidingö Dans Center. När hon var 7 år flyttade hon till Dubai och fortsatte att dansa på DIVERSE Choreography and Performning Arts School. Där fick hon testa på flera olika dansstilar t.ex. Jazz, Street och Musikal. 5 år senare var Emma tillbaks på Lidingö Dans Center och hon går nu i de mest avancerade dansgrupperna. 
Dans har alltid varit en viktig del av mitt liv och speciellt Streeten som jag fastnade för tidigt. Jag vill att mina elever ska få lära sig inte bara hur viktigt det är med takt, rytm och känsla utan hur viktigt det är att göra dansen till sin egen, att deras egen dansglädje ska ge dansen karaktär.

 

 
Ellen började dansa i tidig ålder och har genom åren dansat avanceradnivå på bland annat Lidingö Danscenter, Lasse Kühlers Dansskola och Balettakademin. Hon har hunnit med en rad uppträdande och även tävlat i PoledanceVM i kategorin Par (2014).
Sedan 2009 har hon undervisat på Lidingö Danscenter i många olika stilar. Efter ett studieuppehåll är hon nu tillbaka för att sprida sin kunskap och dansglädje.
federico
Frederico började med Capoeira i femårsåldern i sitt hemland Brasilien. Han har deltagit i mängder av workshops, uppvisningar och utbildningar över hela Brasilien. Frederico har undervisat i Capoeira sedan 1996, först sju år i Brasilien, därefter i Portugal och numera i Sverige
Isabella-ljusare
Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).
Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.
Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.
Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

Isabell började dansa runt fyra års ålder på Lidingö Danscenter och har fortsatt dansa där tills idag. Hon har erfarenhet av många olika dansstilar så som street, modernt, commersal och mycket mer. 
Idag dansar hon i de mest avancerande kurserna på dansskolan.
Isabell studerar även på Viktor Rydbergs gymnasium med inrikting dans.
Hon har också gått en ledarutbildning.

Dans har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Det jag försöker uppnå är att få barnen att hitta sin dansglädje på dansskolan så som jag gjorde. Jag känner även att det är viktigt att barnen ska känna sig trygga och våga uttrycka sig på mina lektioner. Jag vill att på lektionen ska de kunna experimentera med dans och hitta vad de fastnar för.
 
IsabelleK-klipp
Isabelle började dansa på Åland när hon var 4 år gammal. Hon har sedan dess dansat jazz, modern dans, street och balett. När hon var 14 år gammal började hon att undervisa. Isabelle har precis gått första året på Danscenter Stockholms yrkesdansarlinje. Hon har även medverkat i en dansgrupp som uppträtt vid ett flertal tillfällen.
Jeanette1
Jeanette Carlsson, känd från TV, har haft passion för dans i över 20 år. Redan vid 6 års ålder tog hon sina första danssteg i Kumla och sen dess har dansen tagit henne världen över. Hon har tävlingsdansat i främst latin- och standarddans där hon tävlade både nationellt och internationellt. Hon har två SM-guld i Latin och ett SM-guld i tiodans och har dessutom representerat Sverige Eurovision Dance Contest tillsammans med Danny Saucedo. Jeanette har deltagit åtta säsonger i Sveriges största TV-program Let´s Dance och lyckas få alla sina danspartner att svänga runt på dansgolvet för över 2 miljoner tittare. Nu lever hon på Lidingö och ger ut privatlektioner på Danscenter i salsa, bugg, vals, bröllopsvals, foxtrot, tango, cha cha, samba med flera. För alla nivåer.

Se klipp från Let’s Dance 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Bh1WQwW2dis

Jeanette2

Linn har tränat på Marikas Dansstudio i Stockholm och deltagit i shower, och även tränat på Balettakademien Stockholm (jazz, modernt, balett, street, commercial). Hon har också danstränat på StudioDanz i Hong Kong (modernt, commercial), Broadway Dance Center i New York (jazz), och Suzanne Dellal Center i Tel Aviv (modernt/gaga). Som barn började Linn dansa på Lidingö Danscenter och var med i många av de första showerna som hölls på LDC.
På mina klasser kommer vi att jobba både med teknik, uttryck och scennärvaro – och självklart ha kul! Har man kul så vågar man utmana sig själv och testa nya gränser. Vi jobbar med grundteknik i jazz men det finns även flera olika stilar som vi kommer att testa på. Klasserna kommer att börja med en ordentlig uppvärmning med teknik, styrka och stretch sedan övergå till att göra kombinationer och koreografier.
På knatteklasserna ligger fokuset främst på den egna koordinationen, musikalitet och att röra sig tillsammans med de andra i gruppen. Dans ska vara roligt och ge energi!

Lisa Nilsson
Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Lovisa heter jag! Jag började dansa på Lidingö Danscenter när jag var 4 år. Då gick jag knattekursen och älskade det! Senare började jag dansa balett på högre nivåer på Balettakademien. På senare år har jag tävlat i Disco, och deltog i VM med ldc’s formation ”shake it”. Just nu dansar jag modernt och jazz på Balettakademien.
Jag har alltid funnit glädje i att testa runt bland olika dansstilar. Vill utvecklas, träffa nya människor och ständigt hitta inspiration. Dans för mig är som konst. Man kan uttrycka sig på så många olika sätt och kombinera så många olika stilar. Jag Älskar att man får en fin gemenskap med andra, samtidigt som det är så självständigt. Dans är något för alla och jag vill att alla ska få känna dansglädje i livet!

Marie började dansa på Lidingö Danscenter vid 9 års ålder. Hon dansar nu i de mest avancerade grupperna. Marie har dansat stilar som disco, jazz, commercial street och contemporary.
”Jag vill dela min dansglädje till mina elever! Mina lektioner ska vara fyllda av rolig koreografi och skratt samtidigt som vi jobbar med uttryck, koordination och rytmkänsla.”
Natalie har tävlings-dansat i 10 år för Kindahls dansskola i Vällingby – tävlings-dansade i både Disco och Hiphop, och har deltagit båda på både EM och VM. 
Utbildad på Balettakademien i Stockholm 3 årig yrkes utbildning, och har även gått steg 1 & 2 i SDO:s utbildning.
Deltagit som dansare på bl.a. melodifestivalen, Berg & Meltzer på Oscars & är medlem i danskompaniet Stockholm higheelers.
På mina klasser så lovas det högt tempo, hjärn gympa, teknik och massa skratt.

Nicole är sedan sommaren 2018 utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, där hon gick den klassiska balettlinjen. Hon har varit praktikant på Kungliga Operan och deltagit i danskompaniets morgonklasser samt medverkat i flera av deras uppsättningar, av dem bl.a. i Pär Isbergs ”Nöttknäpparen” och i Christopher Wheeldons ”Alice i underlandet”. I Paris deltog hon i ett dansprojekt startat av Clairemarie Osta, som sedan visades upp på Champs-Élysées-teatern. Nicole har även hjälpt till med dansundervisning på balettskolan International Ballet. 
Som person är hon kreativ, passionerad, noggrann och rättvis. Nicole minns själv hur viktig hennes första balettlärare var för henne och hon är noga med att eleverna ska få en bra grund. Hon lägger stor vikt vid att eleverna ska känna dansglädje under hennes lektioner. Det har varit Nicoles största drivkraft för att utvecklas inom dansen och det vill hon förmedla. Musikalitet och kroppskontroll är också något hon sätter stort fokus på.
”Under mina klasser får dansarna utveckla sin dansanthet och lära sig grunderna inom klassisk balett. Jag kommer lära dem att jobba med sin kropp så att de kommer få ökad kroppskontroll och självförtroende. Men framförallt, DANSGLÄDJE!”

Philippa började dansa pе Lidingö Danscenter när hon var 10 år gammal. Hon jobbade sig upp till de allra högsta nivåer och dansade i fler års tid i skolans mest avancerade grupper i många olika stilar. 
Dans är det bästa som finns, för möjligheterna är oändliga! Att kunna uttrycka sina känslor, kunna gå in i en karaktär för en stund eller helt enkelt att bara kunna vara sig själv är så frigörande för både kropp och själ! 
Jag vill ge barnen en god grund för utveckling mot högre nivåer, blandat med skratt och glädje. Genom mycket teknik blandat med koreografi skapar vi tillsammans en god grund för att eleverna ska kunna nå precis så långt de själva vill med sin dans. Samtidigt vill jag skapa en mycket bra gemenskap i gruppen, och ha superroligt varje gång. Barnen ska ju tycka att dansen är veckans höjdpunkt! 
Jag har dansat på Lidingö Danscenter sedan jag var 6 år och har älskat att dansa sedan dess. Jag har dansat stilar som bland annat jazz, commercial street, och contemporary. Just nu dansar jag i de högsta grupperna på dansskolan. 
Jag älskar att både dansa och undervisa och vill gärna dela med mig av det på mina lektioner. Fokus kommer ligga på att dansa, lära sig nya saker och att ha kul. Mina lektioner kommer vara fyllda med roliga koreografier och moment. Jag hoppas att mina elever längtar lika mycket till att dansa som jag! 

Första gången jag kom i kontakt med dansen var i tidig ålder. Jag var 5 år när jag började dansa och har ända sedan dess dansat på Lidingö Danscenter. Jag har dansat Disco, Mix, Street, Commercial street, Jazz och Specialen. Jag har alltid längtat till danslektioner och jag ser verkligen fram emot att sprida vidare glädjen till mina elever. Jag har tidigare haft Knattestreet och nu ska jag även ha KnatteMix och Pyttedans. Ska bli superkul!
På mina lektioner kommer fokus ligga på att ha kul, hitta dig själv i dansen och skapa en gemenskap och trygghet. Mycket fokus kommer ligga på att ta fram en känsla hos eleven och utveckla takt och rytmkänsla.